Общество

Д-р Цветелина Спиридонова връчи ежегодната финансова награда в памет и на името на проф. д-р Стайко Спиридонов

Написано от ПЗИНФО

Д-р Цветелина Спиридонова, д.м, изпълнителен директор на лечебни заведения „Хигия“ връчи днес ежегодната финансова награда в памет и на името на проф. д-р Стайко Спиридонов – историческа личност в здравеопазването.

Тя е за учител и изявени ученици в езикова гимназия „Бертолт Брехт“ – училище с традиции към образованието и възпитанието на поколения българи. Официалната церемония по връчването на наградата се състоя в елитната гимназия, чиито възпитаник е и самата д-р Цветелина Спиридонова, а нейни носители станаха г-жа Лазарина Дудова, в категория „Най-строг и дисциплиниращ учител“, Николай Чуркин от 12А клас в категория „Най-инакомислещ, интерес и забавен съученик“ и Анна Ганчева в категория „Лидер сред съучениците“.

„За мен е удоволствие да се връщам в розовата сграда. Тя даде началото и старта на много успешни приятели. Няма дисциплина, която да не ни служи. Няма излишно знание. В Розовата сграда се кове бъдеще – да бъдете иновативни, да бъдете лидери. Да можете да правите пари. Те не са на първо място, но са преди второ“, обърна се към всички 12-токласници в залата д-р Цветелина Спиридонова. „Връчвам тази награда, защото моят баща винаги ми казваше, в кръга на шегата разбира се,„стига си учила“. Истината е, че училището ще ви отвори вратите към щастието. Няма по-щастлив от знаещия и можещия човек. Той е самоуверен и тежи на мястото си“, не скри емоцията си д-р Спиридонова.

Тя благодари на директора на ЕГ „Бертолт Брехт“ в Пазарджик, г-жа Велка Недялкова за съвместната реализация на инициативата за втора поредна година.

Коментари