Общество

Д-р Спиридонова: Препоръчвам ивермектин, нямам пациент стигнал до болница

Написано от ПЗИНФО

Доктор Цветелина Спиридонова, която се бори с ковид в обособено за това отделение, смята, че има добра новина в битката с коронавируса и тя се нарича ивермектин.

„За съжаление и ужас на лекарите обнадеждаващите препарати днес в редица проучвания се отричат. Ние четем позитив и след това се появява опровержение. Добра новина има за един препарат. Говорим за ивермектина. Това е медикаментът, който аз бих предписала на собствената си майка за предпазване от ковид. Той вече се произвежда у нас и е достъпен. Новият препарат е показан за лечение и начална профилактика за коронавирус. Лекарството е одобрено и налично. Говорим за лекарство, което да позволи на пациента в лека форма“, обясни тя.

Тя алармира, че е изчерпан е капацитета на лекари и сестри.

“Положението е отчайващо. Призовавам властите да включат общопрактикуващите лекари и ДКЦ-та. Лично аз препоръчвам ивермектина. Нито един мой пациент не е стигнал до болницата.

Всички ваксинирани пациенти следва да следят антителата си. При мен малко паднаха и това трябва да се проучи. Лечението е стандартизирано и Господ да ни пази“, добави Спиридонова./kmeta.bg

 

Коментари