Спорт

Дъжд от медали за КСТ Импулс на HEBAR CUP 2023

Написано от ПЗИНФО
Клуб по спортни танци „Импулс” за пореден път организира мащабно танцово събитие, а именно Международен танцов фестивал по спортни танци „HEBAR CUP 2023”. Събитието се проведе в препълнената зала “Иван Симеонов” в Пазарджик, а участие записаха 364 състезатели /110 танцови двойки и 144 соло момичета/ от различни държави – Италия, Словения, Гърция Молдова, Украйна, Полша и България. Танцьорите се оценяваха от 40-членна съдийска комисия, съставена от международни и български съдии от най-висок ранг.
Председателят на “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува” Ренета Камберова награди част от призьорите.
“За пореден път Клуб по спортни танци “Импулс” доказа огромния си потенциал в организацията на такъв тип танцови събития. За това говорят отличните оценки на всички гости, участници, публика и съдийска комисия. Неминуемо за провеждането на фестивал от такъв ранг е необходима и сериозна подкрепа. Ние от организационния екип на “Импулс Тийм” изказваме огромната си благодарност към Община Пазарджик и в частност към г-н Тодор Попов, че отново ни се довери и застана зад нас. Община Пазарджик подпомогна финансово и материално организацията на събитието и така ни даде необходимата стабилност и спокойствие в начинанието”, коментира Иван Александров от клуб по спортни танци “Импулс” (Пазарджик).
“Същевременно, ние като основна движеща сила в провеждането на Международния танцов фестивал по спортни танци “Хебър Къп 2023” оставихме изключително отражение в средите на спортните танци на местно, национално и международно ниво. Нашият град за пореден път се превърна в еталон на провеждането на такъв тип танцови мероприятия”, добави Александров.
Клуб по спортни танци „Импулс” (Пазарджик) участва с 12 двойки и 14 соло момичета. Равносметката е 8 златни, 6 сребърни и 10 бронзови медала.
Златни медали при двойките завоюваха:
Теодор Кацарски/Божидара Александрова – Деца до 9 години, Латиноамерикански танци
Атанас Стоянов/Мария Пискова – Деца до 11 години, Латиноамерикански танци
Емил Балабанов/Шерлин Джан – юноши старша възраст, латиноамерикански и стандартни танци
Калоян Спасов/Виктория Александрова – Младежи латиноамерикански и стандартни танци
Георги Перничев/Пламена Николова – Състезатели над 19 години, Латиноамерикански танци
Фотограф: Милен Торбев

Коментари