България

Дъждовна Цветница, предвиждат синоптиците, а Великден?

Написано от ПЗИНФО
В събота преди обяд ще преобладава слънчево време, съобщават от НИМХ. След обяд от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и до вечерта в Западна България ще завали дъжд, в планините над 1200 m – сняг. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните – между 11° и 16°.
В неделя и през първите дни от новата седмица ще преобладава облачно време. В неделя само на отделни места, главно в западната половина от страната, ще има валежи от дъжд. По-късно през деня от югозапад валежите ще се активизират и през нощта срещу понеделник ще обхванат цялата страната. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили.
В понеделник и вторник ще се създаде валежна обстановка, има повишена вероятност за значителни количества на валежите. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 7° и 12°. През втория ден вятърът ще се ориентира от северозапад и в Западна България валежите ще спрат.
В сряда облачността ще е значителна, на места все още ще има превалявания от дъжд. Ще започне затопляне.
В четвъртък над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево време. Повишението на температурите ще продължи.

Дежурен синоптик: Красимир Стоев

Коментари