Криминално Общество

До 28 август в страната се провежда операция на TISPOL

Специализирана операция за контрол на максималната скорост на пътя се провежда в цялата страна, съобщават от Главна дирекция „Национална полиция”. Акцията се провежда на територията на всички европейски държави членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL и ще продължи до 28 август т.г.

 

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, се отчитат като често срещано нарушение във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за възникването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа.
Статистиката сочи, че през 2015 г. в България превишената и несъобразена скорост продължава да заема най-голям дял в пътно-транспортните инциденти по вина на водачите. По този показател данните за страната са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз.
По време на проверките, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.

Коментари