Институции

Допълнителни мерки на гръцката граница

Написано от ПЗИНФО

Гръцките власти обявиха въвеждането на допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници, включително от България, по съществени причини и за сезонните работници.

По информация на посолството ни в Атина от 00:00 часа на 22 юли 2020 г. до 4 август 2020 г. по съществени причини – служебни, здравни, семейни – от България през сухопътните граници в Гърция може да се влиза единствено през ГКПП „Кулата-Промахон” и през ГКПП „Маказа-Нимфеа“. Пътуванията ще се доказват със съответните документи.

Чуждите граждани, работещи в гръцкото земеделие (сезонни работници), които напуснат Гърция до 4 август 2020 г., няма да бъдат допускани обратно на гръцка територия до отмяна на настоящото решение.

Нововъведените мерки са във връзка с ограничаване разпространението на коронавирус и не се отнасят за пътуващите с цел туризъм.

Припомняме, че към момента туристите могат да влизат от България в Гърция през сухопътните граници само през ГКПП „Кулата-Промахон” с попълнен в срок от минимум 24 часа преди влизането електронен формуляр, генериращ QR код, както и с документ за негативен резултат от направен PCR тест в рамките на 72 часа преди преминаване на границата.

Коментари