Общество

Доза любов за медиците

Написано от ПЗИНФО

„В навечерието на тази по-различна Коледа, на най-смелите, най-достойните, най-сърцатите медици, желаем ЗДРАВЕ и много сили, за да издържат на това предизвикателство! Благодарим Ви, че се борите за най-безценното-човешкия живот!Вие сте нашия пример за подражание!“
С това мило послание изненадаха учениците и учителите от Основно училище „Любен Каравелов“ в Пазарджик медиците от МБАЛ-Пазарджик.
Група деца от 2 „В“ клас като представители на ОУ“Любен Каравелов“ в град Пазарджик и учители от училището посетиха и Спешно отделение, където връчиха лично изработените картички от тях, и съучениците им от останалите класове.

Лекарите, медицинските сестри и санитарите бяха поздравение и със стихчета. Учениците им благодариха за неуморния труд, който полагат в тази трудна за човечеството и всички нас година. Децата бяха направили и голям плакат с надпис „От душа и сърце“, както се казва и тяхната кампания.
„Нека погледнем с надежда към 2021г. Да си пожелаем здраве, радост, щастие, много късмет и любов! На всички Вас благодарим за всеотдайността и саможертвата! Благословени да сте! Нека заедно бъдем посланници на доброто“, с тези думи се обърна към медиците от името на цялото училище учителката Гайтана Шаркова.
Медиците не скриха вълнението и сълзите си от тази чиста детска любов и от изключително милия и ценен жест -да получат картички, които са направени специално за тях.
„Благодарим ви за топлите думи и прекрасните картички! Пожелаваме на всички деца да са живи и здрави и много щастливи.Нека 2021г. да бъде мирна, здрава и щастлива“, заяви развълнувано старшата сестра на Спешно отделение Ангелина Сотирова.
300 картички, изработени с много любов, в които децата са вложили сърцата си, добротата си и безграничната си надежда, бяха дарени на работещите в различните отделения на МБАЛ-Пазарджик.

Коментари