Спорт

Добро представяне за Михаела Стефанова от СК“Пентатлон“ и Спортното училище на Европейското първенство по фехтовка

Написано от ПЗИНФО

Състезателката на СК „Пентатлон“ и ученичка в Спортното училище Михаела Стефанова се класира на 24-то място индивидуално при кадетките на шпага на Европейско първенство по фехтовка в Нови Сад (Сърбия). Това бе нейно първо участие на състезание от такъв ранг, на което се конкурираше с над 97 участнички от над 35 страни. Това бе и най доброто класиране от цялото българско участие при кадетите ни на шпага.

От груповата фаза Михаела излезе с три победи и две загуби и се класира директно сред първите 64, където за влизане в топ 32 спечели срещу представителката на Украйна – Ксения Кустан с 15-12. За влизане в топ 16 обаче нашето момиче отстъпи на другата представителка на Украйна – Емили Кондрад, с 10-15, а Кондрад впоследствие стана бронзова медалистка.

В отборните състезания България в състав Михаела Стефанова, Виктория Велиславова и Александра Сучкова се класираха на 16-то място от 23 отбора. Нашите спечелиха първата си среща с Финландия с 45-30, а по късно за влизане в топ 8 отстъпиха на силния отбор на Италия с 45-39, а адзурите са и новите Европейски шампионки.
Следващото важно състезание е предстоящото Световно първенство в началото на април в Дубай.

Коментари