Култура

Доброволците на Плюс Фестивал организират самостоятелна благотворителна акция

Пазарджик Последната инициатива, която ще се проведе под знака на Плюс Фестивал, има за цел да помогне на децата от детска градина “Юначе” в село Юнаците, община Пазарджик. Зад нея застават самите доброволци на Фестивала, които не само помагат в организацията на събитието, но и инициират напълно самостоятелно благотворителната си кауза.

 

Доброволците на Плюс Фестивал решиха да подпомогнат децата от избраната детска градина и да ги зарадват, като дарят събраните лично от тях играчки. Благотворителната дейност се роди в деня, в който близо 30 младежи, избрани след конкурс, за пръв път се запознаха и започнаха организацията на второто фестивално издание. В продължение на седмица, с пристигането си в офиса на Фестивала, те носеха със себе си и своите играчки. “Искаме да споделим част от нашето детство с тях, да ги зарадваме, да им покажем значението на думата “доброта” и да им помогнем да се почувстват част от едно голямо семейство, каквото е Плюс Фестивал”, са само част от причините, които са накарали инициаторите на този благотворителен акт да се самоорганизират. По време на подготовката на Фестивала, младежите са планирали да посетят детската градина, защото са нетърпеливи лично да зарадват децата и да прекарат време с тях.

“Ние нямахме план да включваме подобна инициатива в рамките на Фестивала, но като организатори се радваме, че очевидно сме подбрали само будни и ангажирани млади хора. Ние работим и се забавляваме като едно семейство и съвсем естествено техните идеи, които приемат така присърце, стават важни и за нас.”, споделиха организаторите на Плюс Фестивал Александър Иванов и Лазар Вълчев и припомнят, че през миналата година те дариха чисто нова перална машина на дома за стари хора в село Главиница, благодарение на средствата, които пазарджиклии даряваха в рамките на трите фестивални дни.

Плюс Фестивал, освен със зрелищните си вечерни концерти, ще продължи традицията си да радва малчуганите и през тази година с дневна сцена на 12-и и 13-и септември от 11:00 часа на площад “Константин Величков”. За тях специално от София пристигат три студиа, специализирани в работата с младежи, които ще организират различни видове забавления и безплатни уроци и занимания за тях.

Плюс Фестивал Пазарджик 2015, 11-13 септември, www.facebook.com/plusfestival.eu.

Коментари