Институции

ДНСК очаква премахване на незаконни сгради в пет населени места на областта

Пазарджик 

Незаконни сгради трябва да бъдат премахнати на територията на областта, като днес действията са в село Мало Конаре. Там трябва да бъде премахната „Жилищна сграда и масивна ограда”, е видно в сайта на ДНСК.

Според възлагателното писмо на ДНСК, премахването трябва да стане впериода 14-17 юли 2015 г. Дали днес ще стане факт, все още не е ясно.

До днешна дата са възлагателните писма и за „Жилищна сграда 1” и „Жилищна сграда 3”, находящи се в м. „Кулински ливади” в землището а село Ивайло.

От днес, до 17 юли, според възлагателното писмо на ДНСК, трябва да бъде премахната „Стопанска постройка” в Септември, от 21 до 27 юли – „Втори етаж от сграда на допълващо застрояване” в Пещера, а от 28 до 31 юли – „Свинарник, склад за фуражи, битови услуги и ограда” – свинеферма, град Белово.

Във връзка с предвидените за днес действия в Мало Конаре, на мястото има и полицейско присъствие. Говорителят на ОД МВР – Пазарджик, Мирослав Стоянов, коментира, че полицейските служители са на там само за съдействие, ако то бъде необходимо.

Коментари