Общество

Дни остават до Великденския базар на майките

Пазарджик В последните два дни на месец март, екипът на Движение на българските майки в Пазарджик отново кани на благотворителен базар. За това напомни Боряна Минчева от ДБМ. За 15-ти път, пред Историческия музей, ще бъдат разположени масите с ръчно изработени сувенири.

 

Традиционно като майстори се включват майки от цялата страна, както и партньорите от детски и учебни заведения в града. През тази, извън екипа, ще се разчита на повече помощници. Новите участници са доброволци от младежкото сдружение „Фокус“. Цветният Великденски базар, отново ще събира средства за проектите, по които работят майките. „Дари обяд“ осигурява обед на деца на целодневно обучение от социално-слаби семейства. Насочен е към деца от Началните училища „Васил Друмев“, „Васил Левски“ и „Отец Паисий“, училището в кв. Ивайло и СУ „Петър Берон“. Ученици от центровете за настаняване от семеен тип в Звъничево, Брацигово и Запад – Пазарджик са участници в програмата за стипендии за отличен успех. Част от средствата ще се използват и за коледните партита на деца от приемни семейства в общината.

Екипът на ДБМ Пазарджик ще очаква своите приятели, хора с добри сърца и благодетели на 30 и 31 март на площад „Константин Величков“ пред сградата на Историческия музей. За да усмихнем и подпомогнем живота на деца с по-труден живот, трябва всеки един от нас да дари малка част от себе си. Може да станете част от екипа на майките-доброволки и като се свържете с тях в социалната мрежа Фейсбук чрез профила им – Движение на българските майки- Пазарджик.

Коментари