Общество

Днес: Благотворителна изложба-базар в ДГ“Калина Малина“

Написано от Вера Велева

Пазарджик

Великденска благотворителна изложба-базар ще подредят учителите и децата от ДГ „Калина Малина“ в Пазарджик.  Изложбата ще бъде само днес на Велики четвъртък и ще бъде открита в 16.00 ч.  Благотворителната инициативата е част от подготовката за големия християнски празник  Възкресение Христово.

Във всяка група в ДГ „Калина Малина“ бяха организирани Великденски работилнички, съобщиха от градината. В тях, в продължение на една седмица децата, родителите и учителите с голямо старание изработваха красиви сувенири. Те  ще бъдат изложени утре в двора на детската градина.

„Освен че се включват с огромно желание в изработването на всички изделия за изложбата, децата научават много неща за празника Възкресение Христово. Благотворителната изложба в навечерието на Великден е традиция в нашата детска градина. Идеята е децата да се научат да почитат християнските ценности и традиции.“ – коментират от „Калина Малина“.

Изложбата е част от поредица инициативи, които ръководството и екипа реализират, за да бъде детската градина още по-привлекателно място за децата. Всички групи се включват в озеленяването на двора на детското заведение и засаждането на цветя и дървета. Така, освен че се стараят да се грижат за растенията, децата се научават да опазват природата.

От екипа на „Калина Малина“ отправят сърдечни благодарности към всички родители, които се включват в благотворителните инициативи на детската градина и им пожелават весели  Великденски празници.

Коментари