Спорт

Дима и Катрин от Пазарджик ще представят България на Световното първенство по мажоретки

Написано от ПЗИНФО

Две прекрасни момичета, Дима Тодорова и Катрин Шопова от „Мистерия“, са избраниците на Български чирлидинг съюз да представят България на Световното първенство по мажоретки (The Cheerleading World Championship).

Световното първенство по мажоретки е единственото събитие, където спортисти от най-високо ниво се състезават на истинска световна сцена. Тази година то ще се проведе в ESPN Wide World of Sports Complex, разположен в Walt Disney World Resort, в Bay Lake, Флорида, Съединени щати, близо до Орландо от 21 до 24 април. Момичетата на България, с треньор Вергиния Нешева ще се състезават в дисциплина „чирлидинг свободен стил двойки“ (performance cheer free style doubles). За първи път България ще участва, по същото време, и на Световно Клубно Първенство, представена от “Мистерия” – Пазарджик.

„Гордост, признание, уважение! Това са думите, с които искаме да изпратим нашите две прекрасни момичета от Мистерия, Дима Тодорова и Катрин Шопова. Смелост, успех и късмет, мили момичета! Вие доказахте, че успехът е плод на много, много труд, опоритост и постоянство! Това е огромно признание за екипа на ОДК – Пазарджик с директор г-жа Емилия Спасова. Благодарим на Българския Чирлидинг Съюз в лицето на г-н Милко Кралски за доверието към отбора и момичетата. Огромни благодарности на родителите за всеотдайността и подкрепата! Благодарности и на г-н Тодор Попов, кмет на Община Пазарджик, за финансовата и морална подкрепа през годините, на г-ца Ренета Камберова за отношението и вярата в нас!“, споделиха от ОДК Пазарджик
Да пожелаем успех на мистериите от Пазарджик, които след 9 дни ще развеят знамето на България в ESPN Arena, Флорида, САЩ, в родината на най-популярния младежки спорт. (директно излъчване по Олимпийския канал на МОК и ESPN TV).

Коментари