Спорт

Джудистът Мариян Палев се завърна от подготовка с националния отбор

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик Усилени тренировки с Националния отбор по джудо за младежи проведе Мариян Палев. Той бе избран за любимец на публиката и бе поставен под №2 от журито в класацията за Спортист на годината 2020. Мариян е ученик в 10 клас на Спортното училище и състезател на СК „Кодокан“. Отличното представяне на му отреди място сред националите, които бяха на тренировъчен лагер в София.Младите джудисти на България, сред които е и Мариян, се подготвяха за предстоящите състезания от Националния спортен календар и Европейското първенство по джудо, което ще се състои през месец юни. Първото по ред състезание, за наша гордост, е в Пазарджик. На 20 март нашият град  е домакин на Държавното първенство по джудо за мъже и жени, участие в което са заявили над 300 състезатели.

Треньорите на Мариян Палев от СК „Кодокан“ са убедени, че той има големи шансове в  предстоящите изпитания, тъй като е доказал вече своите способности. Десетокласникът от Спортното училище е шампион за юноши до 18 години и шампион на България за младежи до 21 години в категория до 66 кг. 17-годишният ученик е новата голяма надежда за пазарджишкия спорт.

А лагерите с националния отбор са от особено важно значение, тъй като предоставят на състезателя на „Кодокан“ условия за отлична подготовка и усилени тренировки с най-добрите треньори в страната.

Спортно училище – Пазарджик

Коментари