Спорт

Джудистите на Спортното и „Кодокан” триумфираха на Международния турнир по джудо за деца в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик Джудистите на Спортното училище и СК „Кодокан” триумфираха на Международния турнир по джудо за деца, чийто домакин бе Пазарджик. Участие в надпреварата взеха 29 клуба, 368 състезатели, участници от България, Русия, Гърция.46 от тях бяха деца от нашия град. Равносметката след турнира показва триумф за родните млади джудисти.

 

В отборното класиране заслужено на първо място се класираха домакините от „Кодокан", на второ място остана отборът по джудо на град Хасково и на трето отборът – „Шампион" от град София.

Ето и медалистите от Спортно училище град Пазарджик и СК „Кодокан”:

При най-малките – набор 2012 Адрияна Арнаудова се класира втора и спечели сребърното отличие, а Адриян Сербезов и Никола Стоилов се окичиха с бронзовите медали

Във възрастовата група на родените 2010 -2011 г. джудистите ни успяха да завоюват три трети места  на Денислав Медаров, Алекс Болчев и Камелия Бочева.

Най-много медали в индивидуалната надпревара спечелиха джудистите във възрастова група 2007-2009г. :

Първо място и златни медали спечелиха Георги Дамянов, Андрей Ганчев, Стилян Гушков, Никола Марков и Маринела Янева.

Втори в класирането и сребърни медали взеха Васил Величков, Цветомир Вълков Станимир Тонов и Моника Шопова.

Трети се класираха Александър Терзиев и Пролет Тончева.

При най-големите – 2005-2006г. златните медали отидоха при Васко Бончев, Емил Вълчев,  Красимир Костурков и Красимира Кендерова. Сребро спечели Любомир Грозданов, а бронзови медали получиха Димитър Спасов, Станислав Николов и  Михаела Станоева.

Турнирът беше открит от кмета на Пазарджик Тодор Попов и президента на БФ Джудо Румен Стоилов. От Българската федерация по джудо го определиха като един от най-силните турнири, които се провеждат в страната. Ведрата атмосфера в залата, спортсменските битки и отличното съдийство превърнаха състезанието  в празник за състезатели и треньори.

Коментари