Любопитно Общество

Деца пяха и танцуваха в подрепа на 3-годишния Фикрет

Велинград

Благотворителен концерт в подкрепа на 3-годишния Фикрет Юсеин Кабакчи се проведе на централния площад „Николай Гяуров” във Велинград. Организаторите на доброто дело бяха Община Велинград, Клуб по спортни танци „Импулс” и музикалната школа на Иван и Йорданка Казалиеви „Звънче”.

vd.blag.konc1 vd.blag.konc

Детето се нуждае от операция в Русия, то страда от детска церебрална парализа, микроцефалия и ретинопатия. В момента борбата е да започне да вижда. Фикрет и майка му Биляна Балиева заминават за операцията във вторник. Необходимата сума е 5000 евро и тя почти е събрана. До момента детето е претърпяло два курса на лечение в Русия и след тях се е появило частнично зрение, обнадеждена обясни Биляна. Очакванията са след операцията нейният син да започне да вижда с очила.

Освен това Фикрет подлежи на ежемесечни прегледи и рехабилитация в София. Държавата поема 3 процедури, останалите 2 заплаща семейството. „Хората са отзивчиви и помагат, срещнахме подкрепа от Община Велинград, помогна ни и кампанията „Българската Коледа”, от нея получихме 900 лв. Ето днес и малчуганите ще пеят и танцуват в наша подкрепа”, сподели пред репортер на ПЗИНФО майката на момченцето,което е единствено дете в семейството.

Ако и вие искате да помогнете, средства можете да дарите в специална кутия поставена на входа на административната сграда на община Велинград, както и по банков път на името на детето:

IBAN: BG94RZBB91551005637441, Валута: BGN, РАЙФАЙЗЕНБАНК. 

 

Коментари