Институции Общество

Децата в Пещера получиха 750 образователни комплекта за засаждане на дървета

Написано от ПЗИНФО

Пещера.На 20.11.2019 г. децата от детските градини и учениците от първи до четвърти клас на всички училища в община Пещера получиха безвъзмездно дарение от Фондация,,77“ – 750 образователни комплекта за засаждане на дървета.

Всеки комплект съдържа саксия от рециклиран материал, торопочвена смес, семена от жълъди и кестени, етикети за всяка саксия и подробна инструкция за засаждане и отглеждане на насажденията.
,,Гората.бг“-100 000 садим гора“ е инициатива от хората за хората, която има за цел отглеждането и засаждането на нови дървета в България. Засаждането и отглеждането на дърво от семе е приятен и забавен начин децата да научат каква е ролята на дърветата в природата и в живота на хората.

Знанията, които ще придобият при участие в инициативата, ще се запечатат трайно в съзнанието им.
„Следвайки указанията, децата ще се грижат за посадените семена“, споделиха  Диана Балканджиева и  Фаня Колева, експерти от Община Пещера. След една, до две години отгледаните от децата дръвчета ще бъдат засадени в градска среда,  което ще направи града ни по-зелен и красив, убедени са и експерти и преподаватели на пещерските деца.

Коментари