Криминално Общество

Детско полицейско управление в областта през май

Пазарджик И на територията на Паздарджишка област стартира реализирането на проекта "Детско полицейско управление". В тази връзка на 14 април се проведе първото работно съвещание организирано от служители на отдел "Охранителна полиция" при ОДМВР-Пазарджик.

 

На него присъстваха зам.-областният управител Гинче Караминова, гл. инспектор Георги Крумов, инспекторите Зорниц;а Шуманова и Ваня Славчева от отдел "Охранителна полиция" при ГДНП, представители на РДПБЗН, РИО, РЗИ, БЧК, Българската православна църква, общини и учебни заведения, психолози. Пред присъстващите бе разяснено, че целевата група на програмата обхваща децата от начален и прогимназиален етап на обучение.

Основната цел на инициативата е под формата на игри и забавления у подрастващите да бъдат формирани знания и умения за опазване на своя и на своите приятели живот, поведение при трудна ситуация в къщи, на улицата, в училище или в планината, знания за правата и задължениета, които имат като пълноправни членове на обществото. Презентирани бяха и добри практкики получили голяма обществена подкрепа и осъществени от служителите на ОДМВР-Монтана. Всички присъстващи се обединиха около ползата от реализирането на програмата "Детско полицейско управление" и важното и значение за децата. Предстоят още редица дейности и подготовка преди официалното стартиране на проекта, предвидено за средата на месец май.        

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик        

Коментари