Криминално Общество

Детските полицейски управления отиват на национален конкурс за рисунка

Пазарджик Трима представители на детските полицейски управления в областта ще представят Областната дирекция на МВР в Пазарджик на националното състезание за детска рисунка на тема „Аз и детското полицейско управление”.

 

В надпреварата участваха 14 ученици от детските полицейски управления в Пазарджик, Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград. Комисията за оценка на рисунките беше съставена от Албена Димитрова – представител на РУО-Пазарджик, Стилияна Гронева – преподавател по изобразително изкуство, старши инспектор Мария Панайотова – координатор на проекта „Детско полицейско управление и инспектор Пани Луков от ОДМВР-Пазарджик.

detsko_RU_risynki

Членовете разгледаха внимателно всички 15 творби, а решението на журито кои да бъдат в призовата тройка беше изключително трудно, тъй като децата бяха вложили много труд, старание и въображение в рисунките си. На тържествена церемония, в присъствието на полицаи, преподаватели, родители и деца, бяха оповестени дългоочакваните  резултати от регионалния конкурс. Първото място беше присъдено на Аделина Тачева от ОУ „Професор Марин Дринов” в Панагюрище, следвана от Атанас Муртин, възпитаник на СУ „Св.Св. Кирил и Методий” във Велинград и Велин Динчев от СУ „Христо Ботев” в Септември. Наградите на всички участници, от името на ръководството на ОДМВР, връчи комисар Блага Крайчева-Улева – началник на отдел „Разследване”. Рисунките на първите трима ще бъдат изпратени в столицата, където ще участват в класирането на национално ниво, а останалите ще останат да красят фоайето на полицейската дирекция в Пазарджик.             

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари