Институции Общество Политика

Десислава Костадинова: Ще продължа да организирам приемни в региона

Ветрен

Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова проведе приемна в гр.Ветрен, община Септември. Един от проблемите, които бяха представени пред нея бе свъзран със социалното подпомагане. Местният социален работник Иванка Биволарска насочи вниманието на Костадинова към на пръв поглед незначителен момент в законодателството, който обаче често обърква ползвателите на социални услуги. Когато се касае за прилагане на закона за семейните помощи за деца се взима предвид регистрацията по постоянен адрес, а по закона за социално подпомагане тълкованието на семейство е по настоящ адрес. Молбата на Иванка Биволарска е при възможност в Народното събрание да уеднаквят изискванията, защото и без друго социалните работници работят със специфичен контигнет и това допълнително усложнява комуникацията.

И във Ветрен не бе подмината темата с предстоящите избори, обсъдени бяха кандидатите за президент и вицепрезидент от ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев. С интерес бе изслушан разказът на Костадинова за чисто човешките отношения на двамата с техните колеги в Парламента и професионализма, с който подхождат винаги.

След като от началото на мандатата си Десислава Костадинова организира повече от 20 приемни в общинските центрове в Пазарджишка област, от началото на настоящия политически сезон пазарджишкият депутат залага на срещи с хората от останалите населени места. „ Желанието ми е да улесня онези, които искат да разговарят с мен като представител на законодателната власт.  Не всеки може да се организира и да дойде за приемна в общинския център. За това ще продължа да организирам срещи и в други населени места в региона“, коментира Костадинова.

 

Коментари