България Институции

Десислава Костадинова: Македонският СЕМ сподели опита си с нас

София

Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова участва в среща на  Комисията по културата и медиите с представители на Съвета за електронни медии и медийния регулатор на Република Македония. На срещата гостите представиха актуализираното македонско законодателство по въпросите, свързани с лицензионната и регистрационна дейност. Представителите на македонския регулатор споделиха своя опит в медийния надзор и разказаха за приключилия процес на цифровизация в Югозападната ни съседка.

„В тази връзка попитахме СЕМ в Македония наблюдава ли медиите по време на предизборна кампания, за да не се прекрачва моралната граница и да не се стига до обиди и уронване престижа и достойнството на участниците в политическата надпревара. Представителите на съвета обаче отговориха, че отскоро има законодателство в тази посока и все още не могат да споделят конкретен опит, но по принцип закона се спазва“, коментира след срещата Костадинова.

Днешната среща, която съвпадна с първия учебен ден у нас, няма да е последната, тъй като двете страни са се договорили за нова.

 

Коментари