Институции Общество Политика

Десислава Костадинова: ГЕРБ иска оставката на кмета на Батак

Пазарджик

Общинското ръководство на ГЕРБ в Батак и областното ръководство на партията в Пазарджик настояват за незабавната оставка на кмета на Батак Петър Паунов. Това каза депутатът от ГЕРБ Десислава Костадинова пред журналисти в парламента. 
БСП твърдят, че към миналите три мандата той не е бил в конфликт на интереси, но поне в последния си мандат всички обществени поръчки, които се изпълняват на територията на Батак минават през фирми, които са пряко свързани с кмета на общината, коментира Костадинова.
Тя отбеляза, че тази сутрин от ръководството на БСП са се разграничили от кмета на Батак, защото той не е техен член. Костадинова обаче посочи, че през 2015 г. той се явил на кметски избори за четвърти път като кандидат от БСП и тогава е бил и техен член. 
Това, че в момента не е техен член, не ги прави по-неуязвими и да не носят отговорност за това, което се е случило, коментира Десислава Костадинова. До ден днешен общинските съветници на БСП в Батак не са излезли с декларация или не са показали с действията си, че се разграничават от кмета, добави тя.
Костадинова съобщи, че общинските съветници от ГЕРБ неколкократно са внасяли сигнали и до прокуратурата и до АДФИ в Пловдив, но без резултат. По думите й излиза, че конфликтът по някакъв начин е бил прикрит.
Според депутата от ГЕРБ е нагло именно БСП да внасят вот на недоверие за корупция.

Коментари