България Институции

Десислава Костадинова:Народните представители от ГЕРБ правим всичко възможно, за да има стабилност и сигурност в държавата

Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова говори пред предаването "Метроном" на радио "Фокус" днес. Ето какво саза в радиоефира пазарджишкият депутат:

Г-жо Костадинова, как оценявате политическата обстановка в страната в момента? 

Оценявам я като динамична и интересна. Независимо от посланията, които се заявяват директно или не толкова явно, политическата ситуация у нас се отличава със стабилност. Нормално е по важните въпроси да има дебати, да има сблъсък на мнения и виждания. Така се стига да по-добри решения. Но видяхте и вчера, при избора на новия правосъден министър имаше стабилно мнозинство. Нещата се случват така, както трябва.Важно е правителството да продължава да изпълнява своята програма, да получава адекватна подкрепа от парламента. Резултатите са на лице – във всички важни пера на бюджета за 2016-та има завишаване спрямо отиващата си година. ГЕРБ постигна много добри резултати на миналите местни избори, това показа, че хората имат доверие на първата партия в държавата, което пък респективно придава допълнителна стабилност на централната власт.

Какви са очакванията ви от  новия министър на правосъдието?

В контекста на последните събития очаквам да продължи съдебната реформа. В крайна сметка ролята на всеки министър е да изпълнява политиките на правителството, да следва коалиционно споразумение за да могат да се осъщестявват  реформите заложени в него. Екатерина Захариева е доказан професи0налист в професионаланта си сфера, така че очаквам само положителни резултати от нейната работа като министър на правосъдието. Още повече, че предстои не по-малко важна промяна на закона за съдебната власт.

Смятате ли, че може да се гарантира стабилност и нужно ли е евентуално преразглеждане на коалиционното споразумение?

Мога да гарантирам, че народните представители от ГЕРБ правим всичко възможно, за да има стабилност и сигурност в държавата. Колкото до коалиционното споразумение, то ще бъде актуализирано, което е нормално след всичко което се случва в рамките на реформаторския блок. Когато говорим за дългосрочно партньорство и цели, те трябва да бъдат съобразявани с настъпващите промени в условията и динамиката на времето, в което живеем. Това, че в даден момент условията изискват преразглеждане на отделни параметри не означава преразглеждане на цялостно заложените политики и цели за тяхното изпълнение.

 

Коментари