Общество

Депутат призова за 5 минути в къщи да поговорим за Левски

Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова отправи послание до членовете на общинската организация на ГЕРБ-Пещера, чиито председател e, днес всеки да разкаже на своето дете, внуче, племенник, роднина за Левски. Заедно семействата да прочетат стихотворение или разказ за Апостола.

„Нека семействата да отделят малко време и заедно си спомнят за делото на Васил Иванов Кунчев. Днес за Левски говорят всички телевизии, пише във всеки сайт. Моят апел е всеки да отдаде личното си внимание, да се разрови в спомените, книгите, в наученото през годините за смелият, жертвоготовен Апостол на свободата. И след това нека сведем глави в памет на Левски. Българите имаме нужда да помним, но и трябва да си говорим за смелостта на предците ни и в тях да откриваме своята упора, за да вървим напред“, сподели Костадинова по този повод.

В същото време председателят на Жени ГЕРБ-Пещера Славка Чанакчалиева и председателят на Предприемачи ГЕРБ-Пещера Явор Гудов  се поклониха и поднесоха цветя пред паметника на Левски в родопския град.

В Пещера има паметник на Левски от лятото на миналата година. Той бе изграден с дарения по инициатива на кмета Николай Зайчев и с подкрепата на народният представител Десислава Костадинова

Коментари