Култура Общество Политика

Депутат и бивш министър – председател уважиха фестивала в Дорково

Написано от ПЗИНФО

С дефиле на всички международни състави и домакините от с. Дорково стартира 24-то издание на Международния фестивал за автентичен фолклор „Дорково 2022“. А официалният старт на трите фестивални дни бе даден с ритуал по вдигане на знамената и приветствия от официалните лица.

Сред гостите на официалната трибуна бяха народният представител от ГЕРБ-СДС Стефан Мирев и бившият служебен премиер ген.Стефан Янев, който вече оглавява собствената си партия „Български възход“ и вероятно с визитата в Дорково даде старт на предизборната кампания за политическата сила.

А същинската част започна с поздравителен концерт от домакините ансамбъл ”Овчарска песен” и Международните групи от Румъния,  Грузия ,Турция и Македония.

Фолклорни български колективи, състави от Украйна, Молдова,  Грузия, Румъния, Македония и Турция ще огласят откритата сцена пред НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1919“ с певчески мотиви от различни фолклорни области. Феерия от костюми и танци ще  радват ценителите на красивото танциво и певческо изкуство.

Организатори на фестивала са кметството в Дорково, община Ракитово,  НЧ. Св.Св. Кирил и Методий,  Ансамбъл „Овчарска песен”, Дорково.

Фестивалът продължава днес и утре.

Коментари