Институции Култура

Ден на таланта за децата от област Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

На 20 май, за първи път ще се проведе Детски фестивал Ден на таланта“ – Драгиново – 2021 г., който ще започне от 13.00 ч. на площада на селото, пред читалище “Методий Драгинов-1936 г.“, организатор на събитието. Фестивалът е част от Културната програма на Община Велинград за настоящата година и е под патронажа на кмета на с. Драгиново Бисер Маджиров.

На откритата фестивална сцена, броени дни преди Деня на славянската писменост и българската просвета и култура, ще се случи среща на талантливите деца от област Пазарджик, които ще се състезават в различните жанрове на музикалното и танцово изкуство. Такава творческа надпревара е възможност за изява на младите изпълнители, на техните способности, възпитание е в толерантност към различните културни и религиозни групи в региона.

Фестивалът цели развитие на млади таланти чрез популяризиране на детското музикално и танцово творчество, чрез срещи и нови приятелства между изпълнители, ръководители, почитатели, както и възпитание в любов към българския фолклор и изкуството изобщо.

Първият Регионален детски фестивал „Ден на таланта“ – Драгиново -2021г. се радва на широк интерес за участие и дава заявка да стане традиционно значимо събитие в Драгиново, в община Велинград и в област Пазарджик и като такова, да допринася и за развитие на културния туризъм в района.

РЕКИЦ „Читалища“ обл. Пазарджик подкрепя идейно и методично инициативата. Вярва в потенциала на форума и пожелава успех, безценни творчески открития и утвърждаване на начинанието.

На добър час на Детския фестивал „Ден на таланта“ – Драгиново -2021г., организиран от читалище “Методий Драгинов-1936 г.“!

Коментари