Общество

Ден на отворените врати в Административен съд

Пазарджик На 23 ноември от 9.30 до 14.30 часа, Административен съд – Пазарджик за пета поредна година организира „Ден на отворените врати“. В него желаещите да се запознаят с дейността и структурата на съда, с организацията на съдиите и администрацията, с възможностите за предоставяне  на съдебно-административни услуги и начините за получаване на информация, могат да отидат в сградата, където функционира съдът – ул. „Константин Величков“ №20, ет. 5 (сградата на Изчислителния център).В рамките на инициативата в 10,30 часа на гости на съда ще бъдат ученици – посланици на Европейския парламент от Гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“, гр. Пазарджик. Посещението ще премине под надслов Моето право е моята отговорност“. Учениците ще участват в интерактивна игра, свързана с познаване на правата и задълженията им.

В часа за разпределяне на постъпилите в съда дела председателят Мариана Шотева ще представи начина на разпределяне чрез Централизираната система за разпределение на делата на Висшия съдебен съвет.

През целия ден на информационните монитори ще бъдат излъчвани видеоматериали „Третата власт отвътре – 10 информационни рубрики“ на Висшия съдебен съвет.

Коментари