Криминално

Девойка от квартал „Изток“ обра дома на приятелка

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик Служители от полицейски участък „Изток“ при РУ-Пазарджик установиха непълнолетно момиче, извършило солидна домова кражба, съобщава пресцентърът на ОД МВР Пазарджик. Вчера в участъка постъпил сигнал от 31-годишна жена, живееща в пазарджишкия квартал „Изток“. Тя информирала органите на реда, че от жилището й липсвали сумата от 3800 лева и златни накити – пръстени, синджирчета, гривни, обеци. По първоначални данни общата стойност само на накитите е над 12 000 лева. Служители от местния полицейски участък започнали работа по случая и бързо влезли в дирите на извършителя. Оказало се, че това е 15-годишно момиче от същия квартал.

Непълнолетната имала достъп до къщата на потърпевшата, тъй като била в приятелски отношения с дъщеря й. Полицаите открили и иззели цялата парична сума, както и част от откраднатите златни накити.

Работата по изясняване на случая продължава, с момичето работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“. Образувана е преписка, която ще бъде докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик.

Коментари