Криминално

Две съдебно-медицински експертизи трябва да установят причините за смъртта на родилка във Велинград

Написано от ПЗИНФО

Окръжна прокуратура–Пазарджик наблюдава досъдебно производство по случай с починала родилка и мъртвородено дете в МБАЛ Велинград.

Под ръководството на Окръжна прокуратура–Пазарджик се извършват незабавни действия по разследването – разпити на свидетели, назначени са две комплексни съдебно-медицински експертизи, изискана е цялата медицинска документация и др.

Разследването ще приключи в законовия  срок.

По-рано днес от лечебното заведение разпространиха следното съобщение:

Уважаеми дами и господа, мили приятели на МБАЛ- Велинград & Медицински център- Велинград 2017, винаги сме споделяли с Вас нашите радости и успехи, но за нас е важно, с открито лице, да Ви информираме и за нашите загуби и мъки!
Обръщаме се към Вас с една съкрушителна вест – на 28 Декември (сряда), при секцио, въпреки многочасовите опити на мултидисциплинарен екип от отделенията по Хирургия, ОАИЛ и АГО, почина 25-годишна родилка, а бебето и бе мъртвородено.
Всички предприети медицински дейности, са извършени при спазване на алгоритмите и съобразно стандарти на съвременната медицинска практика.
Въпреки положените огромни усилия, за съжаление, пред медицината все още има граници, които не могат да бъдат преодолени.
Нашите екипи са дали всичко от себе си, но не са успели да постигнат обрат в състоянието на жената.
Ръководството на МБАЛ- Велинград, спази целия канален ред и уведоми всички компетентни органи! Назначени са необходимите проверки.
Екипът изказва дълбоки съболезнования, за непрежалимата загуба, на семейството и близките на родилката!
Случаят е изключително тежък за всички нас, които сме свикнали, АГ- отделението да се огласява от бебешки плач и усмивки на щастливи родители!
Цялата ни болница тъжи…!

Коментари