Спорт

Две световни титли по корабомоделен спорт дойдоха в Пазарджик

Пазарджик, Надканижа С три титли се завърна българският отбор от Световното първенство по корабомоделен спорт за скоростни радиоуправляеми модели – класовете М, проведено в гр. Надканижа, Унгария.

 

Две от титлите са за състезателите на „Модел яхт клуб – Пазарджик“ змс Димитър Димитров и мс Димитър Марков, съобщава от клуба змс Димитър Ганчев. С мс Симеон Тодоров от „Посейдон“ София, след изключителни битки в клас ECO Teams / водната Формула-1/ в предварителните групи, тримата достигат финала с най-добри резултати и въпреки силните гонки на украинските и китайските пилоти печелят световната титла и златните медали при мъжете. При юношите, в същият клас варненецът Александър Захариев с Кристиян Веселинов и Александър Николов от „Посейдон“ също се окичват със златото и световната титла. Кристиян е над всички юноши и в клас ECO Expert с втора световна титла , а в клас FSR-E взима среброто. Сребро печели и Александър Захариев в клас ECO Mini.

Трите световни и двете вицесветовни титли в Унгария за пореден път доказват, че България се налага и като световна сила в класовете М, след миналогодишната европейска титла на змс Димитър Димитров и бронза на змс Петко Петков. Успехите на пазарджишките спортисти са и показател за нивото на корабомоделния спорт в България и в световен мащаб.

Коментари