Криминално

Две катастрофи с автобуси само за няколко часа

Написано от ПЗИНФО

Две пътно-транспортни произшествия с участието на автобуси са регистрирани през изминалото денонощие. Първото от тях е регистрирано вчера около 14.00ч. на улица в септемврийското село Варвара.

По първоначално получените данни 62-годишен шофьор на автобус „Сетра“ от село Ветрен дол се блъснал в задната част на движещ се пред него „Фолксваген“ с водач 58-годишен жител на Пазарджик. Автобусът е собственост на частна фирма от гр. Септември. От удара леката кола се завъртяла и се блъснала в паркиран друг лек автомобил „Фолксваген“. В резултат на това се пострадали водачът на ударената от автобуса кола и возещата се в нея 75-годишна пътничка. И двамата са транспортирани и настанени с различни травми и наранявания в МБАЛ-Пазарджик.

Сигнал за втората катастрофа бил получен снощи около 21.00ч. Автобус, собственост на пловдивска транспортна фирма се движил по една от улиците на Пазарджик по посока изхода от града по маршрут за Пловдив. 66-годишният шофьор загубил управление, отклонил се в дясно от пътя и се блъснал в стълб на уличното осветление. Незабавно на мястото са пристигнали екипи на сектор „Пътна полиция“, РУ-Пазарджик, Спешна помощ и пожарната. Пострадали са две от пътничките в автобуса – жени на 51 и 47 г. от областния град. Те са транспортирани до МБАЛ-Пазарджик, където са настанени за лечение с различни травми и наранявания, без опасност за живота. Водачът също е с фрактура на крака и е транспортиран в пловдивска болница. И по двата случая са образувани досъдебни производства.

Коментари