Спорт

Два медала от Балканиадата по бадминтон с пазарджишки адрес

Пазарджик Бронзови отличия с пазарджишки адрес спечели Националния отбор на България на проведената в Нови Сад, Сърбия Балканско първенство по бадминтон за юноши и девойки до 15 години. В състава на отбора квоти си бяха спечелили две момичета от Пазарджик – Михаела Златанова (Бенковски) и Гергана Павлова (Бадминтон-скуош клуб Пазарджик), напомня наставникът на скуош-клуба Неделчо Кесов.

 

Двете момичета и Таня Иванова (Хасково) са единствените от Националния отбор успели да завоюват медали. Михаела Златанова е трета (бронз) на единично девойки, като на полуфинала губи от представителката на Турция Еданур Демир с 2:0 гейма(21:19/23:21).
Гергана Павлова също печели бронз, но при двойките, в тандем с Таня Иванова. Двете губят полуфинала от турската двойка Ясемен Бекташ/Кансу Ерчетин с 2:1 гейма, като основната заслуга за бронза е предимно на нашето момиче, казва Кесов, като допълва, че турската двойка е спечелила шампионската титла.
Гергана е пета в единичния спор, като на четвъртфинала е загубила от същата състезателка, която победи на полуфинала Михаела.

Коментари