Институции Общество

Два класа с отличието Клас на годината в Пазарджик

Класовете на годината
Написано от ПЗИНФО

За първи път в шестгодишната история на конкурса Клас на годината два класа си поделят наградата.

Клас на годината за последната учебна година са два класа – трети „а“ и трети „б“ клас от НУ „Никола Фурнаджиев“ в Пазарджик. Днес децата и техните с класни ръководители Екатерина Дачева и София Коларова получиха лично от кмета Тодор Попов грамота и чек на стойност 1000 лева.

Пред ученици и учители градоначалникът определи успеха на третокласниците като голямо постижение.

Попов поздрави, както децата, така и техните учители и родители. И призова малчуганите да слушат възрастните и особено своите учители.

Вашето постижение е заслужено. Вие сте положили усилия, потрудили сте се, за да спечелите нещо. Искам да започните нещо много важно – в живота случайна победа няма. Побеждава този, който полага най-много усилия, най—много знае и най-много се труди, за да постигне тази победа“, каза още кметът Тодор Попов при награждаването на Класовете на годината в община Пазарджик.

Победителите в конкурса, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик, впечатлиха журито с многобройните и разнообразни добротворчески дейности, които са извършили през годината.

А във фоайето на зала „Маестро Георги Атанасов“ е подредена изложба с таблата „Клас от добротворци“, която ще бъде отворена за посетители до 5 юли, включително.

Коментари