Криминално

Двама са задържани за притежание, разпространение и отглеждане на марихуана

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик, Пещера Двама мъже са задържани са притежание, разпространение на наркотици и отглеждане на марихуана, съобщава пресцентърът на полицията в Пазарджик. Акцията е реализирана от служителите на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик, съвместно с колегите им от РУ-Пещера. Действията са проведени под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик.Във вторник екипи от сектора и колегите им от районното управление в Пещера спрели на пътя от родопския град към Пазарджик лек автомобил „Мерцедес”. Зад волана бил 24-годишен жител на Пещера, който превозвал на задната седалка полиетиленов плик пълен със суха листна маса от глави и съцветия. Направеният полеви наркотест реагирал положително на марихуана, като общата маса на дрогата е 212 грама. Работата по случая не спряла до тук.

На улица в Пещера бил засечен и 20-годишен пазарджиклия. У него органите на реда открили 5 полиетиленови пликчета с амфетамин и едно с марихуана. В жилището на младия мъж, намиращо се в областния град, криминалистите от ОДМВР-Пазарджик се натъкнали на девет саксии със засадени растения от вида на конопа в начален стадии на развитие.

Цялата открита дрога при извършените процесуални действия е иззета, а двамата са задържани първоначално за срок от 24 часа. Срокът на задържане на 24-годишния пещерец бил удължен с още 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Работата по случая продължава.

Коментари