Вашите сигнали

Да помогнем на Ивалена

Благотворителен концерт ще приюти тази вечер СЗ”Васил Левски”. Със съдействието на Община Пазарджик и специалното участие на СПЕНС, DEEP ZONE, КРИСТИЯН ГРИГОРОВ и други изпълнители ще бъде направен опит да се съберат средства за обезпечаване на лечението на едно малко момиче.
Всички събрани средства тази вечер ще бъдат дарени на сдружение „Подай ръка и подкрепи“ и Ивалена Вучоглавска, съобщи за ПЗИНФО един от организаторите Спас Крайнин.
Ивалена страда от изключително рядко заболяване – АВТОИМУННА ЕПИЛЕПСИЯ в комбинация със ЗАХАРЕН ДИАБЕТ ТИП 1. Има само 6 подобни случая в целият свят.
Нормалното ниво на антителата, който се борят със заболяванията в организма е 5 , а при нея са 2500 и се получава обратният ефект – атакуват мозъка , панкреаса и щитовидната жлеза. Организма й иска да се самоунищожи.
Лекарите в България направиха всичко възможно, но вече са безсилни и вече няколко месеца лечение в България не е провеждано. Потърсихме лечение в чужбина, но поради редкостта и сложността на заболяването й, много чуждестранни клиники отказаха да се заемат със случая, разказват близките на дедето. Единствената клиника, която се е съгласила да я лекува е Института по Имунулогия и клинична Биология д-р Клеар в Мюнхен , Германия. Там са и направени изследвания и вливки, който да се „борят” с антителата. Изработени са ампули заместващи вливките във времето, през което момиченцето е в България. Процедурите и вливките дават своя резултат и вдъхват надежда. Преди да замине за Германия нивото на антителата в организма и е 2500, а в момента е 918 , а овладяването и намаляването им е основно, за да може да се излекува.
Лечението на Ивалена в клиниката на д-р Клер, Мюнхен трябва да продължи и тя да бъде там на всеки 3 месеца. Цената на един курс на лечение е около 15 000лв. В нея са включени контролни изследвания, вливки, ампулите, които се изработват за нея, път, хотел и режийни разходи за придружителя и.
Тази сума е непосилна за семейството, а Фондът за лечение на деца в чужбина отказва да финансира лечението. Затова сме принудени да събираме парите сами и да разчитаме на добрината на хората, споделят родителите.
Номера на банковата сметка е:
BG38UBBS80021099761130 при банка ОББ
BIC – UBBSBGS
Титуляр на сметката е майката на детето – Антоанета Станкова Гергинова.
PayPal acount: spasi_ivalena@abv.bg

Помогнете и на място – довечера в най-голямата спортна зала на Пазарджик!

Коментари

Остави коментар