Общество

Да помогнем да 6-годишната Йоана

Шестгодишно момиченце е поредното дете, на което можем да помогнем. Дете, борещо се с тежко заболяване вече почти година.

smetka_Uoanna

 

Ето накратко историята на малката Йоана Христова Христова от Велико Търново.

Рождения си ден на 19 януари тази година детето е посрещнало със страшната диагноза тумор на мозъка. Вече е претърпяло две операции в Истанбул. Лечението продължава с процедури по лъчетерапия, вливания, химиотерапия. От информацията във фейсбук страницата става ясно, че с операциите, според лекарите, е премахнато всичко възможно от тумора. Отново те (лекарите) са уверили родителите, че възникналите неврологични усложнения са временни и ще отшумят. През октомври Йоана започва да получава епилептични пристъпи, върнали я обратно в реанимация. Лекуващите предприели дори стъпката да я приспят, за да дадат почивка на мозъка й. От 27-ми октомври отново диша самостоятелно, вече се учи да говори и ходи.

Във фейсбук има група, която провежда благотворителни търгове в подкрепа на Йоана:

https://m.facebook.com/groups/358402101160673?ref=bookmarks

Скъпи приятели това е сметката на Йоанна. Групата практикува по следния начин. Можете да качите в нея всичко за продажба на търг, поставяте начална цена и всеки лев отива при детето. Търговете събират повече парички за това на този принцип продавайте. Всеки може да постави дата и час на края на търга и последният наддал в рамките на този час печели. Продавачът изпраща вещите си с нареждане парите от наложения платеж да отидат по сметката на детето (има такава опция в Еконт). Очакваме всяка продажба да завърши с качена снимка от бележата и ще се радваме постъпленията да са повече. Не е казано че парите трябва да са много – всеки лев е ценен. МОЖЕ ДА ПРОДАВАТЕ АБСОЛЮТНО ВСИЧКО БЕЗ ЖИВОТНИ И НЕРАЗРЕШЕНИ ОТ ЗАКОНА ВЕЩИ. Моля споделяйте и канете хора в групата, за да участват повече хора в каузата.“

Коментари