България Общество

Дарения за ученици събира стари компютри от цяла България

Написано от ПЗИНФО

С обявяването на Извънредно положение в Република България, над 500 000 деца останаха да учат вкъщи, да „ходят” на училище дистанционно. Част от децата са с родители без възможности, вече без работа, без налична техника.

А учителите, те, както и всички на първа линия са герои! В момента обучават от ранни зори, до късно вечер. Обучават дистанционно, обучават по мейл, обучават по телефона.

По неофициална информация от МОН, в  България има над 36 000 деца без техническа възможност и средства за такава, за да „ходят на училище” дистанционно.

Целта на кампанията е да помогне на тези деца, в нужда, с желание да се учат. И на учителите, да могат да обръщат повече внимание на учебния материал и напредването на децата, а не в информирането на всяко едно по отделно.

В момента, децата,  за да „ходят на училище“ имат нужда от компютър, лаптоп или таблет,  рутер и интернет. Някой дори учат от смартфон

Имаме информация от 31 населени места в България, за общо 411 деца, от които 116 без апаратура. Това са над 28% от анкетираните без равен шанс за образование. 22 от анкетирани са от малки населени места.

 

КАК МОЖЕ ДА ПОМОГНЕТЕ?

Ако имате стара, но работеща техника – попълнете анкетата по-долу.

Ако не – споделете с приятели, до колкото повече души достигне, толкова повече увеличаваме шанса да помогнем на повече деца.

Всеки, който иска да помогне може да го направи лесно, като попълни няколко кратки въпроса от анкета.

Или, изпратете статията на фирми, които познавате – там по всяка вероятност има стари компютри на склад, които никой вече не ползва, но могат да са полезни за децата.

За  пореден път ни се напомня, че България не е само големите градове.

АКО ИСКАТЕ ДА ДАРИТЕ УСТРОЙСТВО, попълнете тази анкета: https://forms.gle/LrAvLkAnn3dABv6v7

 

АКО СТЕ УЧИТЕЛ И ИСКАТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА ВАШИ УЧЕНИЦИ, тази анкета: https://forms.gle/Xn3Dxcb6RPXs489YA

 

ЗА БИЗНЕСА, тази анкета: https://forms.gle/9Bj9hAjnVCP7MZhYA

 

Кампанията ДАРЕНИЯ ЗА УЧЕНИЦИ вече дари техника за 8 деца от две населени места в област Враца, в следващите дни ще помогнемна още.

Повече за кампанията, може да намерите тук: https://www.facebook.com/dareniyazauchenici/

Коментари