Спорт

Дара Стоянова вече на 16 г., стана четирикратна победителка в турнира „Съзвездия на красотата“

Написано от ПЗИНФО

Днес „златното момиче“ на Пазарджик Дара Стоянова празнува своя 16-ти рожден ден.

За празника тя си направи най-добрия подарък – четири златни медала и специалния приз „Пируетът на Сатурн“ от турнира по художествена гимназтика „Съзвездия на красотата“. Престижното състезание се състоя от 22 до 24 март в зала „София“ и е организирано от СК „Локомотив“.

В състезанието за медали се бориха над 1000 състезателки от 12 държави, сред които почти всички гимнастички на разширения състав – жени на България, Унгария, САЩ и Бразилия. В такава силна конкуренция състезателката на СК“Илиана“ успя да се пребори за 4 от 4 възможни златни медала. Със своите „златни“ изпълнения на обръч, бухалки, лента и в многобоя тя впечатли и журито, и публиката.

Пазарджишката грация, която е и ученичка в Спортното училище в Пазарджик, бе отличена и със специалния приз „Пируетът на Сатурн“, а наградата ѝ бе връчена лично от президента на Клуба Катрин Велкова – световна шампионка с ансамбъла на България от Монпелие.

Дара и нейната треньорка Гергана Ботева продължават усилено да се подготвят за предстоящото състезание – Държавното отборно първенство, което ще се проведе следващата седмица в София.

Честит рожден ден, Дара! И продължавай да сбъдваш мечтите – твоите, и нашите!

Коментари