Спорт

Дара Стоянова беше на лагер с националния отбор по художествена гимнастика

Написано от ПЗИНФО

Младата състезателка на СК „Диляна Прима“, която е и ученичка в 5 клас на Спортното училище, Дара Стоянова имаше невероятната възможност да присъства на спортен лагер с националните гимнастички. Това право Дара получи в началото на месец септември миналата година, когато в София се проведе Селекция за Олимпийско звено за девойки младша възраст за 2020г.

Представител на СК „Диляна Прима“ – Пазарджик беше Дара Стоянова. На тази селекция тя получи най-високите резултати от всички поканени перспективни гимнастички родени 2007-2008г. Като награда за отличното си представяне Дара, заедно с още шест девойки младша възраст от други градове на страната, имаше възможност да се докосне до работата на националните отбори на България и да присъства и на първата за годината тяхна тренировка.

Лагерът-награда се проведе от 3 до 6 януари в столицата, като 2 дни младите гимнастички тренираха в зала „Раковски“, а останалите – в зала „Арена Армеец“.

Това е една прекрасна мотивация, незаменим опит в тренировките и сбъдване на мечтата на талантливата ни гимнастичка да се докосне до своите любимки. Това коментира треньорката Вили Петкова, която е изключително доволна от представянето на Дара на състезанията през миналата година.

Голямо значение има и фактът, че Дара имаше възможността да покаже своите качества на Бранимира Маркова /старши треньор на националния отбор индивидуално жени/ и на Валентина Иванова /старши треньор на националния отбор за девойки индивидуално/, които отделиха от времето си да изгледат нейните съчетания и да изкажат препоръки, допълва още Вили Петкова. Тя очаква 2020 година да бъде още по-успешна гимнастичките на СК „Диляна Прима“.

Коментари