Криминално

Дама застана начело на полицията в Пещера

Пещера От днес ново ръководство поема районното полицейско управление в Пещера. Със заповед на Министъра на вътрешните работи за началник на управлението е назначена главен инспектор Елена Абаджиева, а за началник на група „Противодействие на криминалната престъпност” старши инспектор Христо Георгиев. Досегашният началник на управлението главен инспектор Васко Тилев се пенсионира.

Ето и кратки данни за професионалната кариера на двамата ръководни служители:

главен инспектор Елена Абаджиева

Започнала е в системата на вътрешното министерство през 1999 година, като последователно е преминала през звено „Български документи за самоличност”, младши-разузнавач в сектор „Криминална полиция” при РДВР-Пазарджик, разузнавач в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик, началник на група в същия сектор.

През 2013 година временно поема длъжността Началник на РУ-Пещера, а след около година е преназначена отново е в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик.

Преминала е обучение в Академия на МВР, Дирекция „Международно оперативно сътрудничество”, Университет по библиотекознание и информационни технологии.

За постигнатите резултати в професионалната дейност главен инспектор Абаджиева е награждавана няколкократно. Семейна с едно дете.

 

Старши инспектор Христо Георгиев Xristo Georgiev

Започнал службата си в МВР през 2005 година като граничен полицай в РГС-Драгоман. Две години по-късно е преназначен в Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. През 2012 година преминава на служба  като полицейски инспектор в сектор „Охранителна полиция” при РУ-Пазарджик. Година след това вече е разузнавач в криминалния сектор на полицейското управление в Пазарджик.

Преминал е обучение в ЦСПП-Пазарджик и Академията на МВР. За добрата си професионална дейност е награждават пет пъти от Министъра на вътрешните работи и директора на ОДМВР-Пазарджик.  

Коментари