Криминално

Граха остава в ареста

Пазарджик

По искане на Окръжна прокуратура-Пазарджик съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван Грахов (37 г.) от гр. Пазарджик (известен като Граха), привлечен като обвиняем за палеж на имущество със значителна стойност – престъпление по чл. 330 ал. 2 т. 2 от Наказателния кодекс.

 

До момента е установено, че на 8 септември 2015 г., около 4,40 часа в гр. Септември, Иван Грахов е запалил лек автомобил, марка „Мерцедес С 220“, собственост на Георги Кацаров от гр. Пазарджик. Пожарът е имало опасност да се разпростре и върху още един автомобил. По делото са разпитани множество свидетели, извършен е оглед на местопроизшествието, изготвени са пожаротехническа и дактилоскопна експертизи и др., информира Апелативна прокуратура Пловдив.

Съдебният състав намира, че няма реална опасност да се укрие, но е налице реалната опасност да извърши друго престъпление, уточняват от Окръжен съд – Пазарджик.

При постановяване на съдебния акт е отчетено обремененото съдебно минало на Иван Грахов – обвиняемият е осъждан и спрямо него има висящо обвинение за убийство.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

Коментари