България

Горящи треви край Дъбравите едва не унищожиха гора

Пазарджик Беловски огнеборци гасиха запалени сухи треви и храсти, обхванали по-късно и широколистна гора, съобщава бюлетинът на ОД МВР Пазарджик. Сигнал за инцидента в землището на село Дъбравите е подаден вчера следобяд. Към мястото са насочени пожарникари от местната противопожарна служба. Огънят първоначално обхванал около 3 декара сухи треви и храсти, но се прехвърлил в близкия горски масив. Благодарение на бързата реакция огънят бил изгасен и така са спасени около 20 декара широколистна гора. 

 

Около 15.50ч. сигнал за горящ навес в стопанския двор пристигнал от село Щърково. Пазарджишки огнеборци с два противопожарни автомобила са изгасили огъня, като нанесените щети на около 30 кв.м от покривната конструкция на навеса. Спасена е спасена намиращата се в близост сграда.

Във вчерашния ден са регистрирани и два пожара в къщи. Първият е в село Ляхово. Пожарът е унищожил е около 30 кв.м от покривната конструкция, домашно и домакинско имущество и оборудване. Печка на твърдо гориво е предизвикала запалването. Тази нощ около 21.25 ч. е получен сигнал за пожар в къща, намираща се на улица „Георги Пенев” в областния град. Дежурната смяна служители с два противопожарни автомобила пристигнали на местопроизшествието. След няколко часа огънят бил напълно изгасен, а произшествието ликвидирано. Изгоряла е покривна конструкция с площ около 40 кв.м, дограма, мебели и домакинско оборудване. Причината, довела до възникване на инцидента, се изяснява от служители на РУ-Пазарджик.

Коментари