Институции Култура Общество

Голямо признание за Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Тази вечер Пазарджик ще е  Почетен домакин на Официалната церемония за връчване на Отличието  ЗЛАТНА МОНЕТА КУЛТУРА, като част от  инициативата „Международно културно сътрудничество“.

Церемонията ще се състои  от 19 часа в ДКТ „Константин Величков“.

 

Отличието се връчва от Съвета на европейската научна и културна общност, Клуба на българския културен и научен елит и Българския културен център „Ботев институт“, които от 15 години организират номинирането и награждаването  на Официални церемонии.

 

ЗЛАТНА МОНЕТА КУЛТУРА в Пазарджик ще се връчи на :

Посолството на Република Португалия в България – за активен културен обмен. Наградата ще получи Извънредният и пълномощен посланик на Република Португалия в България – Нейно превъзходителство Ана Мария Рибейро Да Силва.

Гьоте  Институт при Посолството на Федерална  Република  Германия  в България – за дългогодишна културна дейност. Отличието ще получи  директорът на Гьоте Институт госпожа Марина Лудеман.

Сатиричния театър „Алеко Константинов“ – за принос към развитието на българската култура. Наградата ще се връчи на  директорът на Сатиричния театър господин Калин Сърменов.

Община Пазарджик –  за древно и уникално културно-историческо наследство и богата съвременна културна дейност.

Отличието притежават  редица Европейски градове – като Страсбург, Нахар, Флоренция.

Официалната церемония включва  „ГАЛА НА ОПЕРЕТАТА И МЮЗИКЪЛА“ – Концерт-спектакъл на Националния Музикален Театър – София.

 

Коментари