Общество

Годишнина и Бабинден в Хигия

Написано от ПЗИНФО
20-годишен юбилей отбелязва днес, на връх Бабинден, отделението по Акушерство и гинекология в „Хигия“. От неговото разкриване през януари 2003 г., до днес, тук са проплакали над 7500 бебета, сред тях близнаци и тризнаци, това е населението на един български град, съобщи д-р Пламен Станев, началник на АГО „Хигия“ и благодари на колегите си за професионалния хъс в работата им.
“Щастлива съм, че съм мениджър на екипа от най-добрите професионалисти, отговорни и достойни хора! Убедена съм, че няма предизвикателство, с което не можете да се справите. Тайнството на раждането е нещо, което ние, другите лекари не можем да разберем в пълнота, освен ако не сме пациенти. Благодаря ви, колеги, желая ви късмет, защото необходимост от него имаме всички“, обърна се към екипа изпълнителният директор на лечебни заведения „Хигия д-р Цветелина Спиридонова.
„Болница „Хигия“ се утвърди в годините като запазена марка за добро здравеопазване. И само вие си знаете какво ви коства това, поздрави екипа и кметът на Пазарджик, Тодор Попов, който също уважи празника в „Хигия“. Вашата работа не е за всеки, тя е за хора, докоснати от Бога. Гордеем се с труда ви, бъдете здрави и позитивни, каза още градоначалникът.
За да бъде съхранена традицията в празничния ден докрай, бе спазен и обичаят с измиване на ръцете на акушер-гинеколозите и акушерките. В ритуала се включи пациентка на отделението Кристина Пепечкова от Пазарджик, която само преди ден стана горда майка на прекрасната Магдалена. Момиченцето е трето по ред дете в семейството, което се радва и двама синове.

Коментари