Спорт

„Гладиатор“-ски медали за „Шампион“

Пазарджик, София Десет медала спечелиха състезателите на СК „Шампион“ в силния плувен турнир „Гладиатор“, който се проведе през уикенда в София. Клубното ръководство уточнява, че в надпреварата са участвали 349 плувци от 31 български клуба, както и гости от Македония и Сърбия.

 

Квотата за всеки клуб е била от 20 състезатели, която дори се е оказала недостатъчна за всички желаещи да участват. Преди стартовете демонстрации на плувни упражнения от всички стилове е показал Нелсон Силва – бразилски плувец, плувал редом с Фелпс и Лохте.

Състезателите на СК „Шампион” се показали отлично представяне и почти всички са подобрили своите времена – заявка за силна спортна година. Медалите за пазарджишкия клуб са 1 златен, 3 сребърни и 6 бронзови. С три медала на 50, 100 и 200 св. стил  се окичи Юлия Спасова – най-опитната състезателка в отбора, която миналата година участва в Световно първенство по модерен петобой, казват след състезанието треньорите. Любов Чалъкова допълва с 2 бронза на 50 бътерфлай и 100 свободен стил с лични постижения, още 2 бронза на 50 и 100 гръб печели Стефания Нушева, бронз на 50 гръб завоюва и Любомир Германов, Томас Григоров е със сребро на 50 бътерфлай, а Георги Илиев с бронз на 50 бруст. Добри резултати дават и учениците от Спортното училище в Пазарджик Ангел Франгов, Радослав Христов, Емил Грозданов. Следващият старт за клуба ще е на турнир по плуване в Благоевград, но много от сегашните медалисти няма да участват там, поради усилената подготовка за Държавното първенство по модерен петобой в гр.Варна.

Коментари