Общество

Гимназист и областен обогатиха библиотечния фонд в НЧ „Христо Ботев“

Пазарджик Деветокласникът от МГ „Константин Величков“ Кирил Балдев и  областният управител Гинче Караминова дариха книги на библиотеката в НЧ „Христо Ботев” Пазарджик, съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

 

Кампанията за набиране на книги за читалищната библиотека стартира на 9 декември и продължи до 22 декември. Инициативата е на Кирил Балдев,  с подкрепата на областния управител Гинче Караминова. В рамките на две седмици, в Областна администрация са събрани общо 56 тома книги –  предимно художествена литература, които днес са предоставени от Кирил Балдев и Гинче Караминова на секретаря на НЧ „Христо Ботев” , Веска Минова и ръководителя на школата по акордеон към читалището Чавдар Ралчев. „Благодарим на Кирил, на г-жа Караминова и на всички дарители, които с жеста си обогатиха фонда на читалищната библиотека”, каза г-жа Минова. Библиотеката към читалището е една от най-големите в областта, в различните отдели са събрани 50 000 тома книги, около 1000 са читателите, които я посещават.

„Кирил е истински млад будител, това е поредното дарение на книги, което организира като част от кампанията „Да спасим книга”. Надявам се тези книги да достигнат до повече млади читатели в подкрепа на идеята на Кирил – да направим добро, не с пари, а с книга”, каза областният управител Гинче Караминова и пожела здраве и успехи през новата 2017г. на всички ръководители на школи, деца и ученици, които творят в НЧ „Христо Ботев” Пазарджик.

Благотворителната инициатива на Кирил Балдев е подкрепена и от зам.- председателя на комисия по културата и медиите  в Народното събрание Ирена Соколова.

Коментари