Общество

Гимназисти от Пазарджик зарадваха медици и възрастни хора

Написано от ПЗИНФО

В навечерието на най- светлия християнски празник Рождество Христово ученици и учители  от  ПГХХТ показаха своята съпричастност и признателност към съвременните супергерои  –  медиците. От учебното заведение съобщиха, че са приготвили топъл обяд за работещите на първа линия в борбата с COVID-19  към  МБАЛ „Здраве“ в Пазарджик.
„Традиционно по това време на годината организираме Коледна работилничка, в която творим кулинарни вълшебства. Тази година решихме да направим нещо специално, не просто храна, а жест, с който да изразим нашата подкрепа, благодарност и вяра във Вас, защото за нас Вие сте истинските герои, съвременните супергерои, които борят злото със силата на Светлината!“ написаха учениците в трогателното си послание, което просълзи медиците.


Възпитаниците на Професионалната гимназия изненадаха и живущите в Дома за стари хора в с. Главиница, други приятели и партньори на ПГХХТ. В изработването на коледните органайзери  и картички взеха участие и родителите, като част от дейностите по НП „Заедно за всяко дете“  – Модул 2“ Добри практики за взаимодействие с родители от системата на училищното и предучилищното образование”. Учениците със специални образователни потребности също се включиха в инициативата, приготвяйки коледни сандвичи и био бонбони, за които размениха рецепти и празнични идеи в онлайн работилница „Нашата Коледа“.

Коментари