Общество

Герои на деня: Ученици от Пазарджик намериха и върнаха голяма сума пари

Написано от ПЗИНФО

Васил Араланов от 11.А клас и Димитър Тричков от 11.Б клас в ПГИМ, заедно с  десетокласника Петър Чавдаров от ПГМЕТ Пазарджик са намерили чанта с пари на кръстовището на булевардите „Георги Бенковски“ и „Христо Ботев“.

От торбата изпаднал телефон, от който набралия последния номер, на който собственика на устройството и чантата се е обжадла. Оказва се, че това е дъщерята на пострадалата. Става дума за жена – земеделски производител от близко село, която има сергия на градския пазар в центъра на Пазарджик.

В чантата освен пари е имало пликче с дебитна карта, с листче, с паролата към нея. В картата е имало също голяма сума от преведени пари от държавна субсидия.

Торбата, по думите на жената, е изпаднала от семейния бус на прибиране към дома същия ден.

Парите, телефона, дебитната карта са предадени на собственичката.

Днес тя лично е отишла в училището, за да благодари на Васко и Димитър. На срещата с директора Таня Благова, жената е разказала за добрата постъпка на момчетата.

ПГИМ ще връчи грамоти за доблестна постъпка на единайсетокласниците. „Възхитена съм от това, че при нас има толкова добри деца. Въпреки, че ние обучаваме нашите ученици, възпитанието за честност и почтеност е от семейството.“, коментира директорът Таня Благова, която днес разговаря с родителите на Васко и Димитър.

Коментари