Спорт

Гергана Павлова, Неделчо Кесов и БК Хебър са №1 на 2020 г. /Видео/

Написано от ПЗИНФО
Гергана Павлова (СК „Бадминтон – скуош клуб“) е новият “Спортист на Пазарджик” за 2020 година. Тя бе наградена на изключително бляскава и красива церемония, която се проведе в ДКТ “Константин Величков” в Пазарджик.
Събитието с водещи Александър Иванов и Лазар Вълчев със сигурност може да претендира за едно от най-грандиозните и засенчи десетки други спортни и културни мероприятия в страната. Традицията повелява за треньор на годината да бъде определен наставникът на Спортист №1 – в случая треньорът по бадминтон Неделчо Кесов.
За спортист на публиката след онлайн гласуване бе определен Мариян Палев (СК Кодокан, джудо).
Стартът на церемонията бе с бляскаво изпълнение на част от симфоничния оркестър на град Пазарджик, след което водещите приветстваха един от звездните гости. Това бе Алекс Георгиев или по-познат като Aleks, сдобил популярност в риалити шоуто “Гласът на България”.
“А сега нека посрещнем двигателя на спорта в нашия град – Ренета Камберова”, обявиха водещите, след което олимпийската медалистка от Рио де Жанейро 2016 година
Председателят на МСК Пазарджик спортува Ренета Камберова приветства гостите – спортисти, треньори, председатели на клубове, и направи кратка ретроспекция на проведените състезания макар и в трудната пандемична 2020 година. „С помощта на община Пазарджик и кмета Тодор Попов бяха проведени 58 спортни събития за изминалата 2020 година. Бяха наградени 114 спортисти за своите високи постижения. Всеки един от тях е републикански шампион в своя спорт и възраст. В Пазарджик през 2020 година нашите спортисти спечелиха общо 1071 медала, от които 432 златни, 307 себърни и 332 бронзови.“
И тази година част от церемонията бе награждаване на най-малките спортисти на Пазарджик за високите им спортни постижения през изминалата година. Те получиха специално изработени шоколадови купи и грамоти от кмета на града Тодор Попов.
За отбор на годината бе определен баскетболният отбор на Хебър (Пазарджик). Наградата получи Тодор Паунков, който вече е в ролята на треньор. “Каквото и да се каже за нашите момчета, ще бъде малко. Досега някак си тяхното развитие ни убягваше. Досега такъв случай няма – аматьорски отбор да бъде толкова добър, че да спечели купата на България и да се присъедини към по-силни противници”, заяви Тодор Попов. “Благодаря на Тодор Попов и ентусиазма на Ренета Камберова за цялата подкрепа. Да се надяваме, че тази година ще бъде още по-успешна от миналата”, коментира Янислав Иванов.
Кметът Тодор Попов откри церемонията и приветства гостите: “Днес е важен ден, защото днес награждаваме нашата градска гордост. Награждаваме нашите шампиони, хората, които ще бъдат визитките за нашия град и се гордеем с тях. Щастлив съм, че присъствам на тази церемония, за да може да се чувствате важни и значими и да сте тук на тази сцена. Да се чувствате истински успешни и оценени и хора, които правят нещо важно.”
Моята амбиция стига още по-напред. Всички знаете преди 10 години откъде тръгнахме – от една гола поляна. Пазарджик винаги е бил шампионски град и град на спортистите. Сега това, което постигаме – горд съм. Няма друг град с толкова медали, с толкова проведени състезания. Няма друг град, който да си поддържа представителните отбори и те да заемат лидерски позиции. Няма друг град, в който да има толкова много спортни клубове и толкова голяма подкрепа от страна на общината. Няма друг град, в който да има толкова спортуващи деца. Но… не е достатъчно. Искам в следващите години ние да бъдем №1 във всичко. Трябва да имаме мотивацията, амбицията, куража да го поискаме и да го заявим”, каза още кметът.
“Тази година откриваме още две зали – до Великден ще бъде готова залата в Спортното училище, а до края на годината и тази в Зоната на здравето. В момента тече външният ремонт на съблекалните и избираме изпълнител за басейна. До 24 май или 1 юни заедно ще скочим с треньори и състезатели в басейна. Първо правим олимпийския басейн, а догодина и малкия басейн, за да стане един чудесен комплекс. Следващата година продължаваме със зала Хебър – пълно реновиране, ще насоча вниманието си и към стадиона, а през 2023 година ще оправим и стадиона в квартал Младост. Всяка година ще продължим да поставяме съоръжения за масов спорт – фитнеси, детски площадки и т.н. Така че след 2-3 години да се видим още по-успешни и удовлетворени от това, че всеки от нас е сбъднал мечтата си. А тя е всеки от вас и нас да е горд с постиженията си.
ТОП 10 – СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА
1.Гергана Павлова – СК „Бадминтон – скуош клуб“ – бадминтон
2.Мариян Палев – СК „Кодокан“ – джудо
3.Васил Попов – СКК „Печенеги“ – колоездене
4.Дара Стоянова – СК „Диляна Прима“ – художествена
гимнастика
5.Виктория Александрова / Иво Тодоров – СК „Импулс“ –
спортни танци
6.Михаела Стефанова –СК „Пентатлон“ – фехтовка
7.Борислав Палашев – СК „Палашев“ – триатлон
8.Емил Грозданов – СК „Шампион 2“ – модерен петобой
9.Александър Рибников – СК „Спартак Пазарджик 2014“ –
кикбокс
10.Сами Жихад Далли – СК „Тонус – спорт“ – шотокан карате до
Треньор на годината
Неделчо Кесов – СК „Бадминтон – скуош клуб“ – бадминтон
Спортист на публиката
Мариян Палев – СК „Кодокан“ – джудо
(На снимка N:2 са резултатите от онлайн гласуването)
Отбор на годината
Баскетболен отбор Хебър (Пазарджик)

Коментари