Спорт

Гергана Павлова добави две титли и бронз в актива на „Бадминтон-скуош клуб“

Пазарджик, Оряхово Две шампионски титли и един бронзов медал донесе Гергана Павлова от Държавното лично първенство за юноши и девойки под 17 години, съобщава Неделчо Кесов от „Бадминтон-скуош клуб“ Пазарджик.

 

В надпреварата край мрежата в „Арена Оряхово“ са участвали 140 състезатели от 23 клуба. Гергана е шампион на единично девойки, като взима финала с 2:0 (21:9/21:17) срещу Таня Иванова от Хасково. Кесов отбелязва, че през  цялото първенство Гери не е дала нито един гейм на противничките си и е показала изключително убедителна игра и превъзходство.
Преди това, на полуфинала, Гергана е победила с 2:0 друга пазарджишка състезателка – Михаела Златанова от „(Бенковски“ Пазарджик, като така Михаела печели бронзовия медал.
На смесени двойки Гергана Павлова, с партньор Георги Калиничов (Оряхово), взима втората шампионска титла. На финала двамата побеждават смесената двойка от Стара Загора-Димитър Ненчев/Галя Никова с 2:1 гейма.

На двойки девойки Гери и партньорката й Галя Никова (Стара Загора) са трети. Тук шампиони са Михаела Златанова (Бенковски)/Таня Иванова (Хасково), които на финала победеждават двойката на Стара Загора-Йоана Ангелова/Филиз Мурат с 2:0 гейма.
На двойки юноши „Бенковски“ печели още един бронз чрез тандема Йордан Карагьозов/Людмил Керемедчиев.
Неделчо Кесов изразява удовлетворение от трите медала на Гери в Държавното лично Първенство и най-вече от това, че резултатът е постигнат след изключително убедителна игра.

Коментари